top of page
Savoir Ville Logo.png

Το ελληνικό natural cosmetics brand που έγινε γνωστό μέχρι τη Σουηδία

CoverPhoto new.jpg

by Matilda Asimiadou/           
in BEAUTYSHOPPING GUIDE

Ποιος είπε πως γυναικεία επιχειρηματικότητα κι ομορφιά δεν πάνε μαζί; Eὖ σημαίνει καλό και θάλλω σημαίνει αυτό που ανθίζει.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρας επιχειρηματικότητας, το brand Euthalia, που κατάφερε κι έκανε γνωστή τη Σκόπελο και τα βότανα της Ελλάδας μέχρι και τη Σουηδία είναι εδώ στο Savoir Ville, μέσα από την περιγραφή της ίδιας της δημιουργού του, Ευθαλίας Σταματάκη, η οποία "υπογράφει" και τη σειρά των ελληνικών φυσικών καλλυντικών Euthalia.

«Παγκόσμια Ημέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας και το δικό μου μήνυμα σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν μια ιδέα και δεν την έχουν κάνει πράξη ακόμη. Μπορούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, αρκεί να πιστέψουν σε αυτό και να δράσουν. Χρειάζεται πειθαρχία, οργάνωση, ειλικρίνεια, επιμονή και υπομονή. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την δύναμη να γίνουν επιτυχημένες επιχειρηματίες. Αυτό που χρειάζεται είναι να κοιτούν μπροστά και να ακολουθήσουν το δρόμο που θα τους οδηγήσει στο όνειρό τους.»

 

Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της εταιρείας αποτέλεσε η ευρηματική γιαγιά μου και οι δικές της μοναδικές συνταγές

Με αυτές έφτιαχνε υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφή που έκαναν το σπίτι να μοσχοβολά φρεσκάδα και το δέρμα της να λάμπει από υγεία. Η δυναμική γιαγιά Ευθαλία με τα βότανα της έκανε για την εποχή «μικρά θαύματα» στην κουζίνα του σπιτιού μας. Έτσι αποδείκνυε την αξία της φύσης στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου.

Το 2012, με αφορμή τα υπέροχα σεμινάρια που έκανα πάνω στην κοσμετολογία στο Iνστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), πήρα την απόφαση να μοιραστώ όλα αυτά που έμαθα για τα φυσικά συστατικά και την βοτανολογία και το πόσο σημαντική είναι η επίδρασή της στο δέρμα μας, με τον κόσμο που πιστεύει στη δύναμη της μητέρας φύσης. Έτσι λοιπόν, μέσα από ένα μικρό εργαστήριο, με μεγάλο μεράκι και προσωπική επιμέλεια, γεννήθηκε το brand Εuthalia.

 

Σήμερα, το Euthalia, Natural Cosmetic Values παντρεύει τα φυσικά συστατικά με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας

Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από μία προσωπική αναζήτηση με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Συνδυάστηκε λοιπόν η γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας. Έτσι, δίνεται στη σύγχρονη γυναίκα η επιλογή να θωρακίσει τη νεότητά της με αγνά, φυσικά καλλυντικά. Δεν σταματά όμως εκεί. Τη βοηθάει και στο να σβήσει τα σημάδια του χρόνου με βιοενεργές συνταγές καλλυντικών που στηρίζονται στις παραδοσιακές αξίες. Χρησιμοποιώντας τα «κρυμμένα» συστατικά των θησαυρών της φύσης δημιουργήθηκαν 17 προϊόντα. Αυτά ενισχύουν την αντιγήρανση, θωρακίζουν τη νεότητα και επαναφέρουν τη φρεσκάδα μέσα από αγνές, φυσικές μεθόδους.

Τα συστατικά τους είναι 100% φυσικά και έχουν επιλεχθεί με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές σε συνάρτηση πάντα με τις φυσικές τους ιδιότητες

Βιταμίνη Ε, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα αρωματικών φυτών, αγνό παρθένο ελαιόλαδο από βιολογικούς ελαιώνες της Σκοπέλου, άγριο τριαντάφυλλο και κίστος συνυπάρχουν αρμονικά στις οικολογικές συσκευασίες των φυσικών καλλυντικών που υιοθετούν την ολιστική προσέγγιση.

 

Όραμά μας είναι να προσφέρουμε στη σύγχρονη γυναίκα τη δυνατότητα να ανακαλύψει με τις αισθήσεις της την αληθινή - αιώνια φύση

Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από αγνές, φυσικές (Natural) και βιοενεργές συνταγές Καλλυντικών (Cosmetic). Αυτές στηρίζονται στις παραδοσιακές Αξίες (Values) και αρετές με τις οποίες μεγαλώσαμε στην Ελλάδα.

"Είμαι σίγουρη πως το Euthalia Natural Cosmetic Values θα συνεχίσει το ταξίδι της ανακάλυψης φυσικών θαυματουργών θησαυρών που θα βελτιώνουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας χωρίς να μας επιβαρύνουν με χημικά και συνθετικά στοιχεία. Eξ άλλου, η επιλογή και η συλλογή των πρώτων υλών θα συνεχίσει να γίνεται με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές ανάλογα με τις φυσικές ιδιότητές τους και τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον (#vegan #vegetarian), ενώ τα προϊόντα μας θα συνεχίσουν να μη δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα (#crueltyfree)".

Μπορείς να μάθεις περισσότερα και να αγοράσεις τα φυσικά καλλυντικά Euthalia από το e-shop της εταιρείας. Ακόμα, μπορείς να την ακολουθήσεις σε: Instagram | Facebook

 
 

bottom of page