top of page

Τα 5 καλύτερα applications που θα βελτιώσουν τη φυσική σου κατάσταση

Updated: Feb 21, 2021

Αυτές τις ημέρες το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το ταξίδι για μια καλή φυσική

κατάσταση είναι ένα smartphone που είναι επαρκώς εφοδιασμενό με όλα εκείνα τα apps που

μπορούν να σε βοηθήσουν να βάλεις την ευεξία στη ζωή σου.


Runtastic

Αυτή η εφαρμογή ξεκίνησε τη λειτουργία της επικεντρώνοντας αποκλειστικά σε εκείνους που έχουν το τρέξιμο στην καθημερινή ρουτίνα τους. Τώρα όμως απευθύνεται σε όλους του ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μια καλή φυσική κατάσταση, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Σχεδιασμένη για όλους εκείνους που τρέχουν, είτε στο πάρκο της γειτονιάς τους, είτε πάνω σε διάδρομο μέσα σε ένα κλειστό γυμναστήριο η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS του κινητού σου για να καταγράψει τις αποστάσεις που διανύεις, τις προπονήσεις που κάνεις. Το Runtastic είναι μπορούμε να πούμε ένα network που επιτρέπει να μοιράζεσαι τα στοιχεία της άθλησής σου με φίλους και την οικογένειά σου στο Facebook , στο twitter κτλ. Μπορείς ακόμα να βάλεις τους ετήσιους στόχους σου, μπορείς να συμμετέχεις σε μια ομάδα ακόμα και να οργανώσεις να τρέξεις με μια ομάδα. Για εκείνους που θέλουν να βάλουν τον πήχη πιο ψηλά μπορούν να δουν τις λεπτομέρεις της προπόνησής τους την ώρα που συμβαίνουν συνδέοντας το Apple Watch τους.


Daily Yoga

Η yoga είναι μια μορφή άσκησης που ο καθένας μπορεί να κάνει οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, και αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο όταν έχεις ένα κινητό μαζί σου. Της έχουν δώσει το όνομα “Netflix της yoga” καθώς η εφαρμογή Daily Yoga προσφέρει στους χρήστες της εκατοντάδες προγράμματα άσκησης. Βήμα προς βήμα οδηγίες σε καθοδηγούν σε κάθε κίνηση, και μπορείς να μάθεις ακόμη πώς μπορείς να τελειοποιήσεις με ασφάλεια τις στάσεις του σώματος. Είναι ο παράδεισος της γιόγκα και είναι για όλους, αρχάριους ή μη. Ακόμη και αν αναζητάς μια ενεργητική άσκηση η μια πιο συντηρητική στο σαλόνι σου, η εφαρμογή σου δίνει πρόσβαση απεριόριστη σε εκατοντάδες διαφορετικές ομάδες ασκήσεων. Υπάρχει ακόμη ένας πίνακας για την κοινότητα της yoga που μπορείς να συμμετέχεις και από όπου μπορείς να αποκτήσεις και νέους φίλους που μπορεί κάποια

στιγμή να κάνετε μαζί yoga. Και τώρα ξέρεις ένα πράγμα: δεν έχεις πια δικαιολογίες για το να μην γυμνάζεσαι αφού η γιόγκα μπορεί να πάει μαζί σου παντού, όπου έχεις και το κινητό σου.


iHuerting

Ποιος λέει ότι το eco-living δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς σου; Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου κήπο από το μηδέν. Σταδιακά μπορείς να γίνεις ένας αγρότης της πόλης είτε φυτεύεις σε κάποια ταράτσαμ σε κάποιο μπαλκόνι ή κάποιο μικρό κήπο. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σε βοηθήσει να περιποιείσαι τον κήπο σου με ένα ευχάριστο τρόπο: άφησε το κινητό σου να σου στέλνει ειδοποιήσεις για το πότε πρέπει να ποτίσεις, να κλαδέψεις, και να φροντίσεις τα φυτά σου. Και αν οι ασθένειες είναι αυτές που σε προβληματίζουν όταν σκέφτεσαι για το κήπο σου, είσαι καλυμμένος και σε αυτό με αυτό το app καθώς περιλαμβάνει ενα εύχρηστο οδηγό που σε κάνει να εντοπίσεις τα προβλήματα αλλά και λύσεις σε αυτά. Θα βρεις ακόμη δεκάδες νόστιμες συνταγές για πιάτα που θα φτιάξεις με συστατικά από το δικό σου κήπο!


GoodGuide

Η αγορά των προϊόντων που υπόσχονται “φυσική ομορφιά” διαρκώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται σε 100% φυσικά καλλυντικά που έχουν φυσικά συστατικά. Όπως το οργανικό ελαιόλαδο, βασικό συστατικό που μοιράζονται τα περισσότερα Euthalia καλλυντικά. Ωστόσο, μερικές φορές όταν νιώθεις ότι έχει βάλει στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς προϊόντα τα οποία δεν είσαι αρκετά σίγουρη για την επίδρασή τους, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή GoodGuide. Το app προσφέρει πληφοροφορίες για πάνω από 75.000 καταναλωτικά προϊόντα και την βιολογική και οικολογική επίπτωσή τους.

Συνδυάζοντας πληροφορίες από τους παραγωγούς για τα συστατικά με επίσημες πληροφορίες για την επίπτωση στην υγεία των χημικών συστατικών μπορεί να σε βοηθήσει να διαπιστώσεις σε τι είδους χημικά